Angajații Direcției Județene de Drumuri au ieșit pe drumurile din județ încă de la primii fulgi de zăpadă

0
247

Încă de sâmbătă, 9 ianuarie, specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie au anunțat, pentru zona de sud a țării, în speță și pentru județul Giurgiu, un cod galben de precipitații abundente (ploi, lapoviță și ninsori) dar și cu pericol de producere a poleiului.

În aceste condiții, angajații Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic Giurgiu și-au luat măsurile necesare intervenției cât mai rapide pe drumurile din județul nostru.

Am intrat în stare de alertă încă de sâmbătă noaptea, când am încărcat șase autobasculante cu material antiderapant (sare și nisip), aceste autobasculante fiind dotate cu lamă și sărăriță.

Din fericire, în prima noapte, sâmbătă spre duminică, nu s-au înregistrat probleme, în schimb, așa cum se știe, de duminică, 10 ianuarie, au început precipitațiile mai abundente, dar și temperatura aerului a scăzut mult. În aceste condiții, am luat decizia ca și pentru noaptea de duminică spre luni, intervalul propriu-zis al codului galben emis de meteorologi, să menținem starea de alertă”, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul DJTADJCT Giurgiu, Dumitru Georgel Buzatu.

Astfel, s-a intervenit, de la primele ore ale dimineții de luni, 11 ianuarie, pe DJ 503 A (Giurgiu – Chiriacu – Răsuceni – Toporu) și pe DJ 505 (Chiriacu – Valea Bujorului – intersecția cu DN 5D), pe acestea acționând trei autobasculante.

„S-a acționat cu lama în zonele cu depuneri de zăpadă, împrăștiindu-se, de asemenea, 21 de tone de material antiderapant. De asemenea, am acționat cu două autobasculante pentru împrăștierea de material antiderapant pe DJ 504 Giurgiu – Putineiu și DJ 504A Vieru – Gogoșari – Izvoru, unde aceste două autobasculante au împrăștiat în total 14 tone de material antiderapant. Un al șaselea utilaj a intervenit pe DJ 507 Giurgiu – Gostinu unde, de asemenea, s-au împrăștiat șapte tone de material antiderapant”, a mai declarat directorul DJTADJCT Giurgiu, Dumitru Georgel Buzatu.

(Jurnal)