Polițiștii locali giurgiuveni – intervenții pentru salvarea persoanelor fără adăpost. Câte persoane au ajuns în Centrul de la Giurgiu Nord…

0
310

Ca în fiecare an, odată cu scăderea drastică a temperaturilor, locurile de la Centrul de Primire în regim de urgență de la Giurgiu Nord încep să se ocupe cu persoanele fără adăpost. În acest sens au lucrat, în ultima perioadă, și polițiștii Direcției Poliției Locale Giurgiu, aceștia intervenind la identificarea și legitimarea persoanelor nevoiașe, fără adăpost ori care au nevoie de îngrijiri medicale, în vederea conducerii acestora la Spitalul Județean Giurgiu sau la Centrul de Primire din cadrul DAS Giurgiu.

Am solicitat, prin intermediul dispeceratului, deplasarea unui echipaj, pe raza municipiului, în vederea identificării persoanelor aflate în risc, decizia fiind luată ca urmare a emiterii, pe 10 ianuarie, a unei atenționări cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului, valabilă pentru sudul Munteniei. Totodată, echipajele aflate în serviciu au patrulat pe raza municipiului, în vederea identificării zonelor unde carosabilul ar putea fi impracticabil, pentru aducerea la cunoștința dispecerului de serviciu în vederea transmiterii, mai apoi, către SC Giurgiu Servicii Publice SA, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a declarat directorul executiv adjunct al DPL Giurgiu, Mihăiță Penciu.

În cadrul patrulării, mai preciza directorul adjunct al DPL Giurgiu, pe strada Gheorghe Doja a fost identificată o femeie, în vârstă de 53 de ani, cunoscută ca fiind persoană fără adăpost. La insistențele polițiștilor de a fi dusă la Centrul de la Giurgiu Nord, aceasta a refuzat categoric, susținând că are unde să locuiască.

În aceeași zi, polițiștii locali au fost sesizați asupra faptului că, în zona Centrală – ING, un copil de la o căsuță de tip familial din municipiu  se află în zona respectivă apelând la mila publicului. Cele două echipaje  ce s-au deplasat la fața locului l-au identificat pe minorul în vârstă de 13 ani, care mai apoi a fost dus la centrul în care se afla internat. Din discuțiile purtate de polițiștii locali cu îngrijitorul de serviciu, a reieșit faptul că micuțul a ieșit în oraș în baza unui bilet de voie. Cu toate acestea, îngrijitorul a fost sancționat cu avertisment scris întrucât nu a luat toate măsurile pentru a împiedica minorul să recurgă la fapte de cerșetorie.

Din discuțiile purtate cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială Giurgiu, la centrul de la Giurgiu Nord sunt cazate, la această dată, 7 persoane, toți bărbați, veniți înainte de emiterea codului galben de vreme severă. În intervalul cât, pe raza județului, a fost sub avertizarea de cod galben, în centrul giurgiuvean nu a venit nicio persoană, nici din proprie inițiativă, nici adusă de polițiștii locali. Capacitatea centrului este de 25 de persoane.

(Jurnal)