service-auto-660x330Conform unui comunicat al ANAF, Fiscul a  aplicat în cadrul unor recente controale , amenzi în valoare de aproape 1,2 milioane lei,  firmelor din domeniul reparaţiilor auto.

„Verificările au vizat 208 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.224.938 lei (amenzi şi confiscări). S-au aplicat 259 sancţiuni contravenţionale principale (196 amenzi şi 63 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 1.194.550 lei”, după cum se mai arată în comunicatul citat.

Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii a trei contribuabili pentru nedotare cu case de marcat electronice fiscale.   La Giurgiu, după cum şi publicaţia noastră a scris în mai multe rânduri,  la acest moment încă există destule firme de reparaţii auto (service-uri) care îşi desfăşoară activitatea în garaje,  sau alte locuri improprii pentru un atelier service cu servicii de calitate.  Deşi anterior, firmele fuseseră avertizate că cele ce desfăşoară asemenea de activităţi în astfel de condiţii, vor fi sancţionaţi substanţial , aproape toate au continuat să funcţioneze ilegal, crezând că este doar   Pe lângă evaziunea  fiscala pe care o practica aceste service-uri ilegale se pune în pericol şi  viaţa şi siguranţa celor ce prefera din motive financiare lucrări mai ieftine,  ce nu  le conferă nici siguranţă şi  nicio garanţie. Totodată aceste service-uri improvizate,  datorită faptului că nu emit la terminarea lucrării nicio factură sau alt document,   clienţii sunt în imposibilitatea de a-i trage în vreun fel la răspundere.

(Jurnal)