Vara se răzbună! Următoarele două săptămâni, temperaturi de peste 34-35 de grade!

0
183

canicula-660x400Meteorologii anunţă încălzirea bruscă a vremii în întreaga ţară în următoarea săptămână. În zonele din Muntenia, adică şi în judeţul Giurgiu,  se vor înregistra chiar şi 34-35 de grade.

În a doua parte a intervalului temperaturile vor mai scădea şi se pot înregistra averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a regiunilor. Procesul de încălzire se va resimţi şi în timpul nopţilor, astfel încât media temperaturilor minime va creste de la 11 la 18 grade”, anunţa meteorologii.

Potrivit acestora, valori termice ridicate se vor menţine şi în perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior vor fi în scădere atât media maximelor din timpul zilei, spre 28 – 29 de grade în primele zile ale lunii iulie, cât şi cea a minimelor din timpul nopţii, ce va ajunge, la sfârşitul intervalului de referinţă, la 14 – 15 grade. În intervalul 28 iunie – 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

 (Jurnal)