Moţiunea de cenzură a trecut! Guvernul Grindeanu va pleca de la Palatul Victoria  

0
237

bileMoţiunea de cenzură la adresa Guvernului Sorin Grindeanu, depusă de PSD şi ALDE, semnată de 222 de parlamentari, a fost dezbătută şi votată miercuri, 21 iunie, începând cu ora 11. Pentru a trece, erau necesare un număr de 233 de voturi din numărul total de 464 de parlamentari. PSD anunţase, înaintea şedinţei din Parlament, că se bazează pe votul a 250 de parlamentari, în condiţiile în care PSD şi aliatul său, ALDE, au un total de 244 de senatori şi deputaţi.

După o şedinţă destul de aprinsă, de aproape trei ore, au votat un număr de 248 de parlamentari, numărul celor care au susţinut moţiunea fiind de 241 de voturi.

Mai multe voci prezente în sală au afirmat că parlamentarilor din coaliţie li s-ar fi impus să voteze cu bilele la vedere, cu toate că a fost vorba despre un vot secret. De acum, tot ce se va întâmpla în politica românească, spun analiştii, va fi la mâna preşedintelui Klaus Iohannis, care a declarat, înaintea votului, că va „accepta doar o propunere de premier în persoana unui om integru”!.

(Jurnal)