Mari surprize în lupta pentru funcțiile de conducere în PSD. Ce funcție ar putea ocupa senatorul giurgiuvean, Niculae Bădălău

0
670

 

Mari surprize în lupta  pentru numărul doi în PSD. Social-democrații încă nu știu cine va candida pentru funcția de președinte executiv, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în conducerea partidului.

Actualul președinte executiv, Niculae Bădălău, este o variantă, dar acesta ezită  deocamdată… Conform unor surse interne din partid, Liviu Dragnea i-ar fi promis senatorului giurgiuvean, funcția de Președinte al Consiliului Național al PSD.  

Pe ultima sută de metri a fost luată în calcul,  chiar premierul Viorica Dăncilă, preferată de președintele partidului care, însă, afirma recent că nu va candida pentru că are deja funcția de premier, care îi ocupă tot timpul, și, în plus, este și președinta Organizației de Femei a PSD.

Până acum, în partid  și-au anunțat candidatura :

 Nicolae Bănicioiu la funcția de președinte executiv. Acesta nu este susținut de liderul PSD Liviu Dragnea și reprezintă ”tabăra anti-putere” din interiorul PSD. El este susținut de Cătălin Rădulescu, cel care a contestat decizia CexN de a stabili o singură candidatură din partea organizațiilor, la Congres.Preşedintele PSD Dâmboviţa, fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu, va candida  și el pentru funcţia de vicepreşedinte al Regiunii Sud – Muntenia. Potrivit unor surse din partid, Marian Neacșu, actualul secretar general a fost o variantă de candidat pentru numărul doi în partid, însă acesta a anunțat că dorește să candideze pentru funcția de secretar general. Mihai Vifor este un alt candidat pentru funcția de vicepreședinte. Gabriela Firea, va candida la rândul său pentru funcția de vicepreședinte din partea regiunii București-Ilfov. Ea  are o preferință pentru funcția de președinte executiv, însă declara că nu o va prezenta public până la Congres.

În concluzie nu ne rămâne decât să așteptăm care vor fi surprizele acestui Congres, știut fiind că singura funcție ce nu este vizată este cea de președinte al partidului, deținută de Liviu Dragnea.

(Jurnal)