Amenzi de aproape 90 de milioane de lei vechi, date de jandarmi într-o săptămână

0
136

Nerespectarea prevederilor legale în domeniul fumatului, participarea la jocuri de noroc neautorizate, comerțul ilegal sau adresarea de injurii și amenințări sunt fapte pentru care jandarmii au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenționale în ultima săptămână.

În perioada 11-17 februarie a.c., pe timpul misiunilor au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.250 lei. Dintre acestea, 25 au fost aplicate pentru fumat în curtea instituțiilor de învățământ, marea majoritate fiind avertismente scrise.

Sancțiuni contravenționale au fost aplicate și pentru consumul băuturilor alcoolice în locuri publice, pătrunderea fără drept în incinta instituțiilor de învățământ sau refuz de legitimare.

În acest week-end, în cooperare cu Poliția, au fost constatate 7 infracțiuni pentru fapte precum “furt”, “contrabandă”, “lipsire de libertate” și încălcarea prevederilor legale la regimul circulației pe drumurile publice.  

În perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică pentru a sesiza încălcarea legilor în vigoare, iar în caz de urgenţă să apeleze numărul unic “112”.