”Ambulanță Privată Giurgiu”,  în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria comunei Comana au prezentat cetățenilor din această localitate pachete de servicii medicale speciale

0
853

Prezenți în dată de 26 mai 2023 la invitația consiliului Local al comunei Comana pentru cel de al patrulea eveniment de promovare a serviciilor medicale pentru locuitorii din mediul rural ce a avut loc la Căminul Cultural din comună, ”Ambulanță Privată Giurgiu”,  în parteneriat cu Consiliul Local Comana și Primăria comunei Comana a prezentat cetățenilor din Comana pachetele de servicii medicale speciale  pe care le pot oferi: Pachet Ecografie Abdominală, Pachet Diabet și Boli de Nutriție, Pachet Cardiologie, Pachet Ginecologie, Pachet Tiroidă .

Precizăm că aceste pachete sunt  gratuite pentru persoanele asigurate și contra cost pentru persoanele neasigurate.

În acest context, Aurel Enache, primarul comunei Comana, declara că: ”Indiferent de gradul de dezvoltare al unei localități, avem datoria morală să facem toate eforturile să imbunătățim serviciile medicale pentru cetățeni”.

După prezentarea obiectivelor proiectului ”Creșterea gradului de acces al populației la servicii medicale specializate la domiciliu prin înființarea serviciului de ambulanță privată în Județul Giurgiu”, finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020,  proiect ce își propune creșterea accesului populației din județul Giurgiu la servicii medicale specializate și de a oferi totodată servicii profesioniste contribuind astfel la creșterea calității vieții persoanelor din mediul rural, Andreea Popa, manager de proiect a discutat cu primarul Aurel Enache, prezent la eveniment.

În acest context s-a discutat despre nevoia de servicii medicale pe raza comunei Comana și a facilitarea  privind accesul cetățenilor din această localitate la servicii medicale.

 Primarul comunei Comana  declara că deși localitatea  stă bine la capitolul servicii medicale, existând 3 dispensare cu medic de familie și un Centru de permanență care deservește alte 8 comune învecinate, oricând este nevoie de servicii medicale de calitate pe plan local.

El a mai spus că  această inițiativă, demarată de ”Ambulanță Privată Giurgiu” în parteneriat cu Consiliul Local, este binevenită. Aurel Enche a mai precizat faptul că  Primăria Comana face eforturi constante pentru a asigura accesul la servicii medicale  cetățenilor localității și că în acest sens au existat mai multe campanii de acest gen  în cadrul cărora  locuitorii din comună și-au putut face analize medicale, analize pentru testare HPV, control oftalmologic etc.

În ceea ce privește acțiunile viitoare, primarul Aurel Enache a subliniat că administrația locală are în plan implementarea unor proiecte pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în comuna Comana. Printre acestea se numără extinderea și modernizarea infrastructurii medicale existente, astfel încât să se asigure un mediu adecvat pentru furnizarea de îngrijiri medicale de calitate.

Cu această ocazie au fost  oferite locuitorilor comunei materiale informative tipărite ce vor fi distribuite de ”Ambulanță Privată Giurgiu” în perioada următoare.

Reprezentanții Ambulanță Privată Giurgiu au subliniat faptul că prin ei, locuitorii comunei Comana pot avea acces la servicii de consult chiar la ei acasă prin proiectul implementat  și se pot înscrie oricând, completând formularul de înscriere pentru servicii medicale, atât în format fizic la Primăria Comana cât și online pe www.ambulantagiurgiu.ro cât și pe site -ul comunei Comana, începând cu dată de 5 iunie 2023.

(Jurnal)