Andre Rieu,  supranumit „regelele modern al valsului”, a primit o amendă  uriaşă. Motivul este acela că ar fi violonist folosit minori în concertele sale.

El a primit initial o amendă în valoare de 236.000 euro, ce a fost ulterior redusă  la jumatate. Şi toate astea pentru că celebrul violonist  a folosit  un grup de tineri romani să cante la nai alături de  el , pana la miezul nopţii, într-o serie de concerte în vara lui 2015 la Maastricht.

Judecătorii au considerat că cei 12 tineri muzicieni de la compania muzicală a virtuosului artist român Gheorghe Zamfir au  fost ţinuţi pe scenă până la miezul nopții, deşi Legea olandeză cere ca minorii să nu cânte pe scene după ora 23,00.

Ancheta noastră a arătat că grupul de copii format din cântăreţi la flaut constituit din 11 copii români cu vârste între 9 şi 12 ani a efectuat o muncă neautorizată între 19,00 şi miezul nopţii”, a declarat Paul van der Burg, purtător de cuvânt al inspecţiei muncii din Olanda.

„Nu a existat o cerere de exceptare”, a mai subliniat el.

„La acea vreme, copiii urcaseră pe scenă timp de câteva minute pentru a saluta mulțimea la sfârșitul concertului“, a declarat la rândul său, avocatul lui Andre Rieu, Sander Lely, în apărarea muzicianului .  „Este practica obișnuită a lui André Rieu de a avea pe scena toată lumea la sfârșitul serii pentru a saluta publicul”, a mai declarat Sander Lely pentru AFP. Muzicianul a descris amenda drept „absurdă”. Cazul va fi judecat la 4 data de decembrie de către Curtea Regională Limburg.

Celebrul violonist Andre Rieu a contestat în justiţie  amenda de 116.000 de euro pe care a încasat-o , mai scrie AFP.

 

Iată cum apără alte state drepturile copiilor. La noi, la Giurgiu în această vară mai mulţi copii au fost victime ale unor accidente , în care puteau să îşi piardă viaţa, în cadrul  Bâlciului  tradiţional organizat în fiecare an, în Municipiu. De atunci şi până astăzi anchetele dispuse în acest caz nu au au ajuns la niciun rezultat privind  vinovaţii, deşi existau suspiciuni rezonabile  în privinţa Oficului de Protecţie a Consumatorilor  Giurgiu care tratase cu superficialitate verificarea aparatelor folosite de către agenţii economici prezenţi în acest loc, la acel moment. De Direcţia de Protecţia Copilului, ce să mai vorbim…

 

Ei, ce vreţi…Alt stat , altă  democraţie!

 

(Jurnal)