În Germania, în urma celor mai grave alunecări de teren din ultimii 100 de ani,  produse după intemperii violente care au luat de pe fața pământului sute de case dintr-o localitate situată nu departe de Koln, mai multe persoane au murit şi altele au fost date dispărute, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

În imaginile surprinse în zona dezastrului şi publicate de autorităţi se poate vedea un vast crater în care se revărsau cantităţi mari de pământ, apă cu noroi şi moloz.

Primim apeluri de urgenţă din gospodării, însă de multe ori intervenţia nu este posibilă”, au explicat autorităţile cu referire la această zonă aflată la mai puţin de 40 de kilometri de Koln, a transmis Agerpres.

Alunecarea de teren va agrava bilanţul victimelor din landul Renania de Nord-Westfalia, intens afectat de intemperii, la fel ca şi landul vecin, Renania – Palatinat.

Numărul deceselor cauzate de intemperii a ajuns în prezent la 100 de persoane, iar serviciile de urgenţă continuă să caute numeroase persoane date dispărute.

(Jurnal)