Cu puțin timp în urmă, Alina Meclea, consilier municipal PNL, a fost numită președinte interimar al organizației municipale a PNL, după ce Marian Măroiu, cel care ocupase această funcție, a trecut în PSD. La scurt timp după stabilirea noii conduceri municipale, noul președinte a avut amabilitatea de a acorda, în exclusivitate publicației „Jurnal giurgiuvean”, un scurt interviu:

Reporter: Care sunt principalele proiecte ce vor fi puse în practică în următoarea perioadă, ținând cont de noua funcție?

Alina Meclea: Principalul proiect politic  îl reprezintă câștigarea alegerilor locale din 27 septembrie. Perioada următoare nu este una obișnuită, este o perioadă a deciziilor rapide, a lucrului în echipă, nu este a analizelor paralizatoare; este vremea muncii, a timpului pe care-l dăruiești celorlalți, a vremii în care nu prea mai dai pe-acasă; deși e perioada concediilor, mai important este viitorul comunității acum, fiindcă în această comunitate trăim și ne creștem copiii.

Reporter: Care sunt membrii echipei alături de care veți munci în campaniile electorale?

Alina Meclea: Echipa de campanie are în structura ei oameni care au confirmat în diverse domenii de activitate. De fapt, echipa este întreaga organizație municipală căreia i s-au alăturat foarte mulți giurgiuveni susținători ai proiectului de reclădire a orașului.

Pentru mine,ca profesor, a unsprezecea poruncă este să lucrez cu oricine, fără discriminare, fără parti pris-uri. Acum însă voi lucra cu cei mai buni, cei care sunt la fel de dornici de a se autodepăși…Giurgiu merita să-i dam tot ceea ce avem mai bun și să încercăm cu sinceritate și profesionalism, cu specialiști pe fiecare domeniu, cu îndrăzneală și curaj, să scoatem “politica” din partidul nostru și să punem pe agendă problemele oamenilor în locul sloganelor.

Suntem giurgiuveni obișnuiți, ne trăim viata în acest loc și nu ne permitem să fim arătați mâine cu degetul. Doriți și nume? Le veți afla în curând, fiindcă vreau să se prezinte întreaga echipă. O să vă placă!

Reporter: Este împământenită ideea ca președintele organizației municipale să fie candidatul la primăria municipiului, ceea ce acum nu mai este posibil…Cum veți colabora cu actualul candidat?

Alina Meclea: Vom lucra foarte bine, colegial, principial,disciplinat și-n spiritul exigențelor pe care această misiune ne-o cere tuturor. Noi nu avem un candidat la postul de primar al municipiului Giurgiu! Noi avem, noblesse oblige, viitorul primar al municipiului Giurgiu în echipa PNL. Numele său este Adrian Anghelescu, un om care a excelat într-o profesie rară, un om activ, care trăiește cu conștiința ideii de a face, de a reclădi un oraș, dar are și conștiința necesității de a spune nu unor obiceiuri prea mult timp avute de alții, pe care le vrem dispărute.

(Anna Lincă)