Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Acuzații GRAVE ale lui Marian MINA (PSD) la adresa liberalilor: „Niciun organ al statului nu ia măsuri”. La ce se referă declarația

Acuzații GRAVE ale lui Marian MINA (PSD) la adresa liberalilor: „Niciun organ al statului nu ia măsuri”. La ce se referă declarația

0
Acuzații GRAVE ale lui Marian MINA (PSD) la adresa liberalilor: „Niciun organ al statului nu ia măsuri”. La ce se referă declarația

Din păcate, niciun organ al statului nu ia măsuri. Din păcate, Prefectura Giurgiu este cea care merge împreună cu reprezentanți ai Partidului Național Liberal la aceste negocieri și cred că cineva trebuie să ia măsuri”, sună declarația, scurtă, dată unui post de televiziune de către președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, totodată președinte executiv al PSD Giurgiu. Afirmația a fost făcută în contextul evenimentelor recente, de negocieri, de către liberali, cu primarii social-democrați, pentru a-i convinge să își schimbe, la alegerile din toamnă, culoarea politică. 

Bătălia electorală nu este doar pentru primării, ci și pentru șefia Consiliului Județean. Președintele instituției se alege prin vot direct, într-un singur tur, ceea ce amplifică rolul primarilor.

„Primarii PSD sunt amenințați cu dosare penale, le sunt aplicate amenzi contravenționale foarte mari, Garda de Mediu, în special, Inspectoratul Teritorial de Muncă. Mai nou, prefectura, prin acea Comisie de Fond Funciar, a aplicat niște amenzi, cea mai mică a fost de un miliard de lei vechi. Sunt politicieni, dar sunt și oameni, unii au și propriile afaceri și nimănui nu îi convine să fie amenințat, le sunt soțiile concediate, amenințați că le dau copiii afară de la locul de muncă. Doar pe vremea legionarilor s-a pomenit așa ceva”, a declarat Marian Mina pentru Europa Liberă.

La rândul său, PSD a luat recent întreaga organizație municipală a PNL Giurgiu. Mina spune că totul s-a făcut fără presiuni, deoarece președintele organizației își dorea să candideze la primărie și o să fie susținut de PSD.

El îi acuză pe liberalii din județ că a luat primarii PSD și i-a dus la o întâlnire la Guvern cu Ludovic Orban.

„Primarii nu s-au dus de voie, s-au dus de silă, amenințați: hai, schimbați partidul că aveți afaceri în agricultură și nu mai primiți subvenții de la APIA, aveți bani luați pe fonduri europene, vă trimitem control. Sunt foarte multe controale în județ realizate de Garda de Mediu. Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean este secretar de stat la Ministerul Mediului. Organele din Giurgiu care ar trebui să vadă aceste abuzuri sunt în fiecare zi prezente în județ cu candidații PNL, mă refer la șefii Poliției Județene”, susține Marian Mina.

Social-democratul a declarat și că există și înregistrări cu primarii PSD pentru care s-a încercat racolarea de PNL și că se vor depune și plângeri penale.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °