Deși la nivel central s-a luat decizia unei colaborări pe dreapta politică între USR-PLUS și PNL, nu același lucru se pare că se întâmplă și la Giurgiu. Singura localitate din județ în care s-a ajuns la un consens între cele două formațiuni politice este, conform reprezentanților USR-PLUS, comuna Ulmi. 

Prezent în conferința de presă de miercuri, 26 august, Ciprian Alexandru, președintele filialei județene a acestei alianțe, declara:

La alegerile locale, în municipiu, nu avem candidat propriu. Am decis să îl susținem pe OMUL Adrian Anghelescu, însă nu susținem și lista de candidați la consiliul local a PNL. Am decis susținerea candidatului liberal tocmai în ideea că este o persoană bine apreciată în Giurgiu, iar intrarea noastră în lupta pentru primăria municipiului nu ar fi făcut decât să rupă din voturile electoratului de dreapta, iar șansele de câștig pentru acesta ar fi fost mult diminuate”, a încheiat liderul alianței USR PLUS.

Reamintim că, până în luna iunie, s-a știut faptul că cei de la USR vor merge în alegerile locale din municipiu cu un candidat, profesorul Mugur Burcescu, acesta urmând să se retragă înaintea alegerilor, și să își anunțe susținerea pentru candidatul PNL la Primăria Municipiului Giurgiu. Însă evenimentele și frământările din interiorul formațiunii politice l-au determinat pe profesorul Burcescu să renunțe la statutul de membru USR, iar alianța a decis, așa cum precizam în debutul acestei știri, să susțină candidatul liberal la funcția de primar al municipiului.

(Jurnal)