Alexandru RAFILA: „Am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi!” Care sunt simptomele noului virus… Se vor reintroduce sau nu purtarea obligatorie a măștilor…

0
107

 

 Alexandru Rafila precizează că numărul de cazuri de COVID a crescut constant în ultimele săptămâni în România și că „am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi”!

Întrebat dacă  avem suficiente locuri în spitale pentru a-i interna pe bolnavi, ministrul sănătăţii a răspuns că ele sunt suficiente  în momentul de faţă și că, „din fericire, tulpinile circulante din momentul de faţă nu produc îmbolnăviri la fel de grave”.

Așa cum vă anunțam cu câteva zile în urmă, într-un dialog avut cu directorul Spitalului Județean de Urgență – Giurgiu, Dragoș Chivu, cazurile de Covid sunt în creștere și la Giurgiu, dar majoritatea din ele sunt tratate în ambulatoriu.

Directorul Chivu declara că deși nu există interdicții privind protejarea cu măști, el spunea că este bine ca acolo unde se observă simptome mai grave să se ia măsurile adecvate.

Ministrul sănătății întrebat dacă intenționează  reintroducerea măştilor de protecţie în spaţiile aglomerare, în cazsul în care va creşte numărul de cazuri de COVID-19, a spus: „Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate”. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroze respiratorii, pentru că sunt şi alte viroze respiratorii, în curând sezoniere, să poarte mască dacă se deplasează în mijloace de transport în comun sau în spaţii închise, dar asta nu înseamnă că este o obligativitate. Este o recomandare medicală”, a mai spus Rafila.

Eris, este noua tulpină Covid, Ea are simptome similare cu tulpina Omicron. Începând cu luna august, s-a răspândit rapid în Europa, Asia și America de Nord.

Chiar dacă nu e periculoasă, Eris dă simptome precum curgerea nasului, dureri de cap și transpirații nocturne. Ea îi reinfectează mult mai uşor pe cei care au mai avut infecţia. Pentru protecția celor cu aceste simptome, dar și pentru protecția acelora ce intră în contact cu infectat, medicii recomandă purtarea măștii.

(Jurnal)