Alexandru Andrei, deputat PNL de Giurgiu: „Mişcarea olimpică va încasa 1% din taxele pentru jocurile de noroc”.

0
225

Mişcarea olimpică va beneficia de mai mulţi bani începând cu prima zi a anului viitor. O chestiune discutată de foarte mult timp va fi transpusă în realitate începând de anul viitor.

Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, un proiect de lege care prevede măsuri de sprijin financiar pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Comitetul Naţional Paralimpic, în sensul alocării a unei părţi din taxele încasate din jocurile de noroc. S-au înregistrat 312 voturi „pentru” şi o abţinere.

Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare acordarea a 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi 0,2% Comitetului Naţional Paralimpic. Suma datorată Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi Comitetului Naţional Paralimpic se calculează de către plătitorii de taxe şi se trece în declaraţia fiscală depusă la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, denumită în continuare ANAF, pe un rând distinct, iar plata acesteia se realizează într-un cont de venituri deschis la trezoreria statului la dispoziţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi Comitetului Naţional Paralimpic.

Deputatul liberal Alexandru Andrei declara „1% din taxele percepute pentru obținerea licenței de organizare a jocurilor de noroc, precum taxele pe pariurile sportive devin fonduri aflate la dispoziția Comitetului Sportiv și Olimpic Român. Astfel, mişcarea olimpică va încasa 1% din taxele pentru jocurile de noroc.

Legea a fost votată și susținută de parlamentarii PNL și merge acum la promulgare”.

Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

(Jurnal)