Alexandru ANDREI: „13 clădiri publice din județul Giurgiu primesc finanțare pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei”

0
427

13 clădiri publice din mai multe localități ale județului se află pe lista proiectelor aprobate spre finanțare în programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Cele mai multe clădiri ce au intrat în acest program și vor primi finanțare găzduiesc unități de învățământ.

Astfel, Școala Gimnazială nr. 1 Frătești primește circa 2,9 milioane lei, adică 90% din valoarea totală a proiectului de eficientizare energetică; tot în proporție de 90% este finanțat și proiectul de eficientizare energetică pentru Școala gimnazială nr. 1 Slobozia, precum și cel de la Școala Gimnazială nr. 1 Oinacu.

Comuna Băneasa primește finanțare de aproximativ 4,5 milioane lei, pentru două proiecte de eficientizare energetică, ce vizează Școala nr. 4 Pietrele și Școala Gimnazială Marin M. Ticulescu, Băneasa.

La Gogoșari, de acest program beneficiază Căminul Cultural ”Stancu Nedea”, care va primi circa 2,9 milioane lei, iar la Vărăști – grădinița, pentru care s-au alocat circa 1,2 milioane lei.

Consiliul Județean Giurgiu primește, de asemenea, bani, pentru eficientizarea energetică a Centrului de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Oinacu – CABR Oinacu ( circa 2,7 milioane lei), și alți circa 4,7 milioane lei pentru Centrul de Asistență Socială Giurgiu (unde sunt incluse și dotări).

Școala Gimnazială nr. 1 Cucuruzu (comuna Răsuceni) va primi aproape 3 milioane lei, Grădinița Hotarele – circa 2,7 milioane lei , iar Școala Generală nr. 1 Bucșani – aproape 3 milioane lei.

Pe lista autorităților ce primesc bani pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice se mai află și Primăria Adunații Copăceni, cu 2,75 milioane lei pentru Școala Gimnazială nr. 1.”

(Alexandru Andrei- deputat PNL Giurgiu)