ALERTĂ! O bacterie periculoasă a fost descoperită în Dunăre! Cum se manifestă ea la om…

0
596

Specialiștii spun că avem Alertă pe Dunăre! O bacterie extrem de periculoasă pentru sănătatea oamenilor a fost descoperită în apele fluviului pe raza judeţului Brăila, o bacterie care spre norocul, nostru, al giurgiuvenilor, nu ne afecteză în mod direct cât timp la noi apa se axtrage din puțuri de mare adâncime.

Apa potabilă furnizată populaţiei deși nu ar fi fost contaminată, totuşi, există riscul îmbolnăvirii pentru cei care beau apă direct din Dunăre sau o folosesc pentru a spăla alimentele sau vesela.roduce toxine destul de dăunătoare pentru oameni. Totodată dacă va fi consumat în continuare pește din Dunăre,  riscul va crește din ce în ce mai mult pentru oameni…

Alarma s-a dat  miercuri  seară, când rezultatele analizelor au arătat  că în apele Dunării există o bacterie periculoasă ce poartă numele de ”Clostridium Perfringens”.

Care sunt simptomele în cazul  infectării cu această  bacterie

Există câteva simptome specifice în cazul infecției cu bacteria Clostridium Perfringens, cum ar fi: durerile abdominale sau diareea. Până în prezent însă nu a fost raportat niciun caz.

În cazul apariției simptomelor specifice – diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 – 12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim – precizează specialiștii.

(Jurnal)