Alegerile din organizațiile locale au intrat în linie dreaptă, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc alegerile pentru conducerea municipiului și pentru conducerea județeană a PNLGiurgiu.

A fost îmbinată democrația internă cu preocuparea de a alege lideri a căror activitate să fie relevantă și pentru comunitățile din care fac parte, nu doar pentru membrii de partid.În această săptămână, începând de miercuri, am avut, din nou, alegeri în organizațiile locale.

Astfel, miercuri au loc alegeri la Prundu, unde viceprimarul comunei, Gigi Cristescu, a fost ales în fruntea organizației locale a PNL și va face în continuare echipă cu unul dintre cei mai performanți primari din Giurgiu, Cătălin Corbea.

Joi, la Adunații Copăceni, primarul Dan Rusu a fost votat de colegii noștri la conducerea organizaţiei. Un primar extrem de gospodar, fapt dovedit de construcția a 26 de kilometri de drumuri și de faptul ca va finaliza în curând un dispensar medical.

La Malu, preşedinte al organizaţiei locale a fost ales primarul Mirel Jantea, la Slobozia, PNL este condus acum de Evghenie Tudorache (consilier local), iar la Singureni, preşedinte a fost ales Bădişor Stoica (consilier local).

Vineri, la Isvoarele, a fost ales președinte Alexandru Simionescu, care a format o echipă tânără, care a pierdut în 2020 alegerile locale la doar 20 se voturi, dar, cu siguranță, vor câștiga în 2024. La ValeaDragului a fost ales președinte Adrian Neagu, care este consilier local, iar la Herăști a fost ales președinte primarul comunei, Ion Manolache.

La Hotarele primarul, Silvian Manea, a fost ales la conducerea organizației pentru a continua proiectele comunității pe care o conduce, aceasta fiind în vizibilă dezvoltare.

Ieri am participat la alegerile tinerei echipe de la Bolintin Vale, alături de președintele ales al organizației, Adrian Gabriel Pintilie, și vicepreședintele Consiliului Județean, Ella Mihalcea, care face parte tot din organizația PNL BolintinVale.

Astăzi am încheiat alegerile de săptămâna aceasta și am participat la cele de la Mihăilești, unde la conducerea organizației a fost ales primarul liberal Mihai Dobre. La Mihăilești au fost reluate lucrările la centură, de când PNL este la guvernare, după ce PSD reziliase contractul și blocase lucrările pentru realizarea centurii la un stadiu de execuție de 30%. Guvernul PNL, anul trecut, a reluat licitația, a fost semnat noul contract s-au pornit lucrările și urmează să fie gata în această vară.

Tot astăzi au mai avut loc alegeri la PNL Schitu unde a fost ales primarul Ionel Pașol, la organizația PNL din Stoenești, unde a fost ales președinte consilierul local, Petre Sterpu și la Izvoarele, unde a fost ales președinte, colegul nostru, Stanciu Alin Banică.

Toate organizaţiile locale în care au avut loc alegeri până acum şi-au exprimat public susţinerea pentru candidatura preşedintelui Dan Motreanu la un nou mandat la conducerea filialei judeţene PNL Giurgiu.

Colegii îl consideră cel mai potrivit să conducă echipa liberală din Giurgiu. De fapt este singura varianta pentru a ține o echipă puternică unită, o echipă care a avut un rezultat de 50% la alegerile parlamentare.

Ce obiectiv poate fi mai presus de acesta?!

PNL Giurgiu, în această echipă și condus de Dan Motreanu, a bătut PSD într-un județ pe care toată lumea îl considera „roșu”. Atunci când Dan Motreanu a preluat șefia PNL Giurgiu, organizația avea 5 primari și niciun parlamentar. Astăzi, avem 34 de primari, primarul și viceprimarul din municipiul reședință de județ, președintele și vicepreședinții CJ, majoritatea în CJ, trei parlamentari din șase.

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)