Joi, 13 septembrie, în sala mare a Teatrului „Tudor Vianu”, circa 350 de delegaţi au votat pentru alegerea unui nou preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu. Singurul candidat, Niculae Bădălău, a obţinut 315 voturi pentru, ceea ce a făcut ca acesta să devină preşedinte al partidului. Numai că, la scurt timp de la alegerea sa în funcţia de preşedinte, a apărut o contestaţie, semnată de deputaţii Alexandru Andrei şi Răzvan Cuc, dar şi de primarii Constantin Cărăpănceanu (primarul comunei Ghimpaţi) şi Mihai Dobre (primarul oraşului Mihăileşti). Alături de aceştia, şi primarul municipiului, Nicolae Barbu, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD, se numără printre semnatarii contestaţiei.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Era de aşteptat să se întâmple aşa ceva, că întotdeauna se va găsi cineva care să conteste orice, şi, după cum s-a ştiut, organizaţia municipală a boicotat alegerile”.

La rândul lor, contactaţi, de asemenea, telefonic, atât primarul Cărăpănceanu, cât şi primarul Nicolae Barbu, au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Da, există o contestaţie depusă, semnată de mine, de domnii deputaţi Cuc şi Andrei, dar şi de primarul din Mihăileşti, nea Mihai Dobre. Nu contestăm nimic altceva decât faptul că alegerile, şedinţa de alegeri, nu au fost convocate conform statutului. Deocamdată, nu ştim ce se va întâmpla în continuare, rămâne de văzut care vor fi deciziile. Alţi primari, din păcate, chiar dacă sunt nemulţumiţi, nu au semnat acest document, de teamă. Le este frică!” – Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpaţi.

„Eu, în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale am contestat modul cum au fost convocate şi organizate, nu efectiv alegerea. Nu au fost statutar convocate. Modul cum au fost convocaţi delegaţii, nu s-a respectat statutul partidului sub nicio formă, au mers pe o listă, ori, trebuia mandat special, din conferinţe municipale, de stabilire a delegaţilor şi votare a lor. Mai departe, Comisia de Etică şi Arbitraj din cadrul partidului îşi va spune cuvântul. Nu am boicotat, există o hotărâre, o rezoluţie a Comitetului executiv municipal, care a stabilit clar că, nefiind întrunite condiţiile statutului, suntem în imposibilitate de a participa. A fost strict, repet, o decizie a comitetului executiv!” – Nicolae Barbu, preşedintele organizaţiei municipale a PSD.

(Jurnal)