Măsuri speciale luate de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu pentru fluidizarea traficului. Vezi care sunt  şi recomandările pentru a scăpa de aglomerațiile obositoare din perioada sezonului estival  

0
282

vama-bulgariaAvând în vedere că, în perioada verii, creşte numărul turiştilor români şi străini care tranzitează punctele de trecere a frontierei, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a luat o serie de măsuri menite să fluidizeze traficul prin punctele de trecere de la granița cu Republica Bulgaria.

În perioada iunie-iulie 2016, prin punctele de frontieră din zona de competenta a I.T.P.F.Giurgiu au trecut frontiera aproximativ 1,1 milioane persoane şi peste 500.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost P.T.F. Giurgiu (aproximativ720000 de persoane) și P.T.F. Calafat (aproximativ 350.000 de persoane).

Încă de la începutul sezonului estival, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a dispusmăsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

De asemenea, fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematic easupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei și în zona de competenţă.

Recomandări:

Până la încheierea perioadei estivale, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la granițele româno-bulgară, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintrea cestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foartes curt.

Precizăm că, pePodul Giurgiu – Ruse circulația este deschisă pe ambele sensuri, dar cu restricții de viteză, executându-se încă lucrări de întreținere. 

  • T.F. VamaVeche – jud. Constanţa;
  • T.F. NegruVodă – jud. Constanţa;
  • T.F. Ostrov – jud. Constanta (trecere cu bacul)
  • PTF Giurgiu- Jud. Giurgiu
  • T.F. Calafat – jud. Dolj;
  • T.F. Bechet – jud. Dolj (trecere cu bacul)
  • T.F. Zimnicea – jud. Teleorman (trecere cu bacul, doarpetimp de zi)
  • T.F. Turnu-Măgurele – jud. Teleorman (trecere cu bacul, doarpetimp de zi)

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de FrontierăRomână a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare înpunctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări înfuncţie de dinamic atraficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

(Jurnal)