image-2013-07-9-15155124-46-primarul-giurgiului-nicolae-barbuO declarație  a primarului Nicolae Barbu, a oripilat  blogărimea din proximitatea proaspătului perdant, liberalul Nicolae Florian.  În prima sa conferință de presă  de după alegeri, Barbu a declarat tranșant că în acest nou mandat al său, nu mai vrea să acorde sprijine materiale.  Nu pornesc războaie , nu pornesc nici măcar bătălii,  mai ales că în acest moment nu mai sunt forțat de cinevă să acord  aceleași sprijine financiare  de dragul de a le acorda, pentru că sunt propuși de grupul local pentru incluziunea romilor sau de altcineva. Veți vedea toleranță ” zero” la aceste acordări de sprijine financiare  celor care nu au niciun venit,  însă nici nu muncesc. Nu este obligația Primăriei să îi susțină cât timp ei nu iși doresc să muncească – a punctat Nicolae Barbu.

O declarație dezavuată de  unii,  dar pe care o așteptam de multă vreme să apară în spațiul public, și care merită a fi salutată, în ciuda părerii că această decizie  vine ca un gest de  răzbunare a primarului Barbu pe cei ce nu l-au votat în recentele alegeri și care în marea lor majoritate fac parte din această categorie de cetățeni sprijiniți social.  

Trebuie înțeles că doctrina social democrată nu înseamnă ajutorarea oamenilor care nu doresc să muncească,  încurajarea lenei, a toleranței cerșetoriei instituționalizate.

L-am salutat pe Nicolae Barbu și atunci când  s-a împotrivit infracționalității, prin  ocuparea în mod abuziv, a  unor spații locative fără forme legale, în cartierul ISTRU, ce ulterior a fost transformat  într-un adevărat ghetou . Această decizie nu are nicio legătură cu vreo doctrină de partid, așa cum sugerau, tendențioși , câțiva blogeri stingheri.

Continuându-și declarațiile, primul edil a mai spus:  Se folosește deseori ca pretext faptul că nu își găsesc loc de muncă, însă în realitate aceste locuri există… La spații verzi nici până la acest moment nu sunt  ocupate posturile. Vin, stau două, trei zile și apoi pleacă! Din cei  800 de beneficiari de ajutoare sociale  de stat,  doar 40  vin la muncă, însă nici aceștia constant , ci doar din când în când, în timp ce toți ceilalți 760 își iau concedii medicale. Voi afla curând care sunt medicii ăia care dau astfel de scutiri din care reiese că aceste personae  suferă de afecțiuni care nu le permite să strângă iarba. Însă dacă  prestarea unei activități, a unei slujbe le pune  în pericol sănătatea, la capitolul natalitate stau foarte bine – a precizat primul edil al Municipiului.

O realitate  datorită  căreia mulți dintre giurgiuveni s-au simțit extrem de discriminați până astăzi. Cetățeni care nu o dată ne-au scris întrebându-ne de ce ei care muncesc  uneori și câte 12 ore pe zi,  care își  plătesc la timp impozitele, ajung deseori bătaia de joc a acestor persoane  permanent ”sprijinite financiar ” de instituțiile statului , personae care s-au obișnuit ca în loc să muncească,  să solicite ajutoare sociale,  procreând  copii  care atunci când vor crește mai mari îi veți găsi cerșind pentru ei, în fața vreunui magazin al Municipiului .

Sugerăm totodată ca politicienii care nu sunt de acord cu această ”toleranță zero”  în ceea ce privește  sprijinele financiare, să  sponsorizeze chiar ei înșiși  lenea și libidoul , și nicidecum să se continue această risipă din bani publici. Aici nu vorbim de cazurile disperate , de oameni bolnavi, în stadii terminale, victime ale unor accidente etc. Aici vorbim strict de cetățeni care s-au obi,nuit să trăiască din ajutoare sociale, nedorind să presteze niciun fel de activitate în folosul comunității.

În finalul expunerii sale, Primarul Barbu a mai spus :  Aceeași abordare o voi avea și în ceea ce privește cantina socială. Avem familii care au  patru-cinci copii, trăind doar din mesele pe care Primăria le asigură prin cantina socială.

Sperăm ca primarul să se țină de cuvânt,   iar prioritățile Primăriei  să rămână curățenia și prosperitatea acesui oraș ce ar putea să arate,  la rândul său, cu puțin efort și voință politică ,  întocmai ca multe altele din spațiul european, orașe pe care le admirăm atunci când  le călcăm pragurile  atunci când ne mai permitem să ieșim în  afara   țării.

(Jurnal)  

 

5 COMENTARII

 1. In situatia asta ar trebui ca banii economisiti sa fie dati cuiva sa apere Giurgiu de infractori, pt ca daca nu vor avea bani si nici nu vor sa munceasca se vor adapta la furt, daca nu cumva deja au ocupatia asta.
  Apoi este cert ca surplusul de bani nu vor fi directionati spre alte interese, spre exemplu ptr crearea unor noi posturi ptr prietenii Psd-lui ori cresterea salariilor unora ?
  Si in cele din urma, daca tot e vorba de ban public si corectitudine , ar fi cinstit ca giurgiuvenii sa cunoasca pe ce se cheltuiesc taxele, amenzile, etc. Cum zic unii – transparenta.

 2. O initiativa foarte buna a d-lui primar si ea trebuie salutata. Ar trebui sa continue si sa atinga si problema transportului in comun si anume gratuitatea nelimitata a pensionarilor care se plimba toata ziua cu masinile ocupand locurile celor care platesc.. Ar trebui sa aiba dreptul doar la doua calatorii pe zi, un dus intors.

 3. Referitor la ocuparea în mod abuziv, a spațiilor locative fără forme legale, în cartierul ISTRU, ce se aude?
  Anul trecut a fost demolat unul din cele doua camine, a mai ramas unul , care este un adevarat focar de infectie atat pentru cei care locuiesc in el , cat si pentru intreg cartierul !
  Sper ca domnul primar, pe care l-am votat atat prima data cat si a doua, sa aiba in vedere si rezolvarea aceste probleme.