După cum vă anunțam anterior, Tribunalul Bucureşti   cu o sptămână în urmă, că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienţi, poate profesa din nou în spitalele publice, inclusiv la Spitalul „Marie Curie”. Curtea de Apel București a  dat astăzi, 31 august, un verdict cinic   conform căruia medicul ortoped Gheorghe Burnei nu mai are voie să opereze în spitalele de stat. Decizia este definitivă:

 „Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva încheierii pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din data de 25.08.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi soluţionând cauza: În baza art. 215 alin. 9 Cod procedură penală respinge cererea de modificare a conţinutului măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul Burnei Gheorghe. Menţine interdicţia impusă inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta în Spitalul Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”, se arată în decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti.

De la  agonie la extaz! Acestea   sunt cu siguranță  stările prin care a trecut celebrul ortoped.  Este o situație dificilă pentru medicul Burnei, dar și pentru sistemul medical românesc care  mai pierde  o somitate în domeniu .

Acuzațiile ce cad în sarcina medicului sunt  multe  și grave însă dacă ar fi să judecăm corect și logic este absurd ca unui medic acuzat de infracţiunea  de luare de mită să i se interzică a mai profesa, iar unui politician cu o condamnare penală să i se permită în continuare s- dețină postul de   demnitar cu rang înalt, nu credeți?!

(Jurnal)