Aglomerație mare la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

0
167

„Întrucât la acest moment se înregistrează valori crescute ale traficului de autoturisme la intrarea în ţară prin PTF Giurgiu, precizăm faptul că, pentru fluidizarea traficului, se lucrează pe 6 artere, în echipe comune bulgaro-române, în regim simplificat.

Situaţia este îngreunată însă de aglomeraţia creată după tranzitarea frontierei, la staţia de taxare pentru plata taxei de pod.

Reamintim faptul că, pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Pentru a preîntâmpina supraaglomerarea P.T.F. Giurgiu, recomandăm persoanelor care vor să tranziteze acest punct să consulte aplicațiaTrafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei  şi care ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic mai scăzute.

Reamintim că, la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei, respectiv: PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat, PTF Giurgiu.

Pentru informaţii suplimentare privind condițiile de călătorie, procedura și actele necesare tranzitării frontierei, cetăţenii pot apela, totodată, numărul unic de telefon al Poliției de Frontieră Române 021.9590 sau pot consulta site-ul www.politiadefrontiera.ro, secțiunea condiții de călătorie.

Vă informăm cu acest prilej că, în ultimele 12 de ore, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară aproximativ 600 de camioane, 2.000 de autoturisme și 8.700 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 500 de camioane, 2.300 de autoturisme și 9.600 de persoane”, comunică purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca DUMITRACHE.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)