Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Dr. Adrian Streinu-Cercel recomandă să purtăm mască de protecţie încă 6-9 luni, căci  Pandemia nu s-a terminat! Ce alți viruși au apărut…

Dr. Adrian Streinu-Cercel recomandă să purtăm mască de protecţie încă 6-9 luni, căci  Pandemia nu s-a terminat! Ce alți viruși au apărut…

0
Dr. Adrian Streinu-Cercel recomandă să purtăm mască de protecţie încă 6-9 luni, căci  Pandemia nu s-a terminat! Ce alți viruși au apărut…

 Atât ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cât și dr.Adrian Streinu-Cercel, specialiști în boli infecșuoase, ne avertizează că Pandemia nu s-a terminat  încă şi ne recomandă să purtăm mască de protecţie, obligatoriu, încă 6-9 luni.

Dr. Streinu Cercel consideră că masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile, potrivit Agerpres.

Medicul mai precizează că numărul infectărilor ar fi fost mai mic, dacă politicienii ţineau cont de sfaturile specialiştilor şi nu relaxau măsurile atunci când nu era cazul,

”Din păcate, şi în momentul de faţă constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ţi-ai terminat treaba! Ca atare, suntem în continuare în pandemie şi lumea ar trebui să ştie acest lucru. Restricţiile iarăşi s-au ridicat şi acum constatăm că numărul de cazuri se înmulţeşte şi la camerele de gardă vin mereu pacienţi afectaţi cu COVID”, a mai precizat medicul.

El a explicat că unele unităţi medicale nu primesc pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, motivând că nu mai sunt unităţi COVID.

 Constatăm că o serie de unităţi de management fac ce le trece prin cap, adică nu ţin cont de faptul că pacienţii trebuie văzuţi multidisciplinar şi spun: noi nu primim COVID pentru că noi nu mai suntem COVID, a  mai spus preşedintele Comisiei de sănătate din Senat.

Medicul avertizează că au apărut şi alţi viruşi, precum cel varicelo-zosterian.

(…) Și aşa se face că suntem într-o plină etapă evolutivă a epidemiei cu acest virus şi cei care sunt afectaţi sunt copiii, dar şi adulţii, adultul tânăr. Vreau să aduc la cunoştinţă tuturor că există vaccin antivaricelos, care este foarte bun şi care trebuie făcut, pentru că varicela la adult dă forme cât se poate de severe, inclusiv pneumonie hemoragică. Şi în contextul actual de COVID să uneşti astfel două virusuri cu agresiune directă asupra plămânului nu este un lucru foarte bun”, a mai atenţionat dr. Adrian Streinu Cercel.

De precizat, din studiul vizual făcut  de noi, zilnic,  în Municipiu,   giurgiuvenii sunt împărțiți în două tabere, aproximativ în mod egal…O parte dintre ei se bucură total de aceste măsuri de relaxare.

Un număr important de persoane, mai ales  de vârsta a doua cât și cele cu un anumit nivel de educație continuă să poarte mască, mai ales în marketuri și spațiile aglomerate.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °