Acțiunile de tip „blitz” desfășurate în această dimineață în municipiul Giurgiu au dus la reținerea a 11 permise de conducere

0
462

La data de 7 octombrie a.c., între orele 06.00-09.00, polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat acțiuni de tip „BLITZ”,  pe principalele artere din județul Giurgiu.

„Scopul acțiunilor a fost acela de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală, dar și pentru respectarea regulilor privind transportul public de marfă și persoane.

În acest context, au fost controlate 296 de autovehicule, fiind efectuate peste 83 de testări cu aparatele etilotest, dar și 3 cu aparatul DrugTest.

De asemenea, au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, dintre care 140 au fost applicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor este de 47.645 de lei.

Totodată, în cadrul activităților, polițiștii rutieri au reținut 11 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri giurgiuveni vă recomandă:

– nu depășiți viteza legală de deplasare, prevăzută de normele în vigoare;

– nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau substanțe psihoactive;

– respectați indicațiile polițiștilor rutieri;

– nu vă angrenați în alte activități de natură a vă distrage atenția când sunteți la volan”, se precizează în comunicatul primit de la Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)