Acțiunea de plantare de arbori a Asociației ”MaiMultVerde” și a Primăriei Giurgiu, a dat roade, giurgiuvenii venind în număr mare…!

0
490

   

Peste 500 de voluntari au venit sâmbătă, alături de  membrii Ascoiației ”MaiMultVerde” și de reprezentanții Primăriei Giurgiu, pe malul drept al canalului Cama, pentru  a planta peste 10.000 de puieți din 12 specii de arbori.

Acțiunea de plantare, așa cum vă infotmam anterior,  face parte din campania #RomâniaPlanteazăPentruMâine, organizată de Asociația ”MaiMultVerde” în parteneriat cu OMV Petrom, Primăria Municipiului Giurgiu și ”Poteca Studio”.

 Acestor li s-au alăturat sâmbătă și un număr important de locuitori ai orașului Giurgiu, unii dintre aceștia venind chiar și cu copiii și  voluntari de la Organizația NaționalăCercetașii României”, prieteni ai celor ce au organizat această acțiune.

A fost o concretizare a faptului că multora dintre giurgiuveni chiar le pasă de ce se va întâmpla pe viitor cu Municipiul nostru, conștienți că trebuie să ne implică căci aici probabil, peste ceva timp se vor juca, printre copacii plantați astăzi, copiii și nepoții lor…

În acțiunea de sâmbătă s-au plantat specii de arbori și arbuști  caracteristici  zonei: alun, castan, chiparos de baltă, salcie, paltin, arțar roșu, ulm, glădiță, mălin, plop, stejar, cătină, păducel.

Pădurea Cama are la bază metoda #Miyawaki de aforestare, care presupune o densitate mare de specii pe o suprafață mică. Construcția pădurii are în centrul său dinamica competiției dintre plante, obținută prin densitate mare la plantare și diversitate crescută de specii, fapt ce generează un ritm de creștere intens.

Această abordare va determina plantația tânără să își găsească echilibrul natural, așa cum se întâmplă firesc în natură, dar într-un timp puțin mai scurt. După acțiunea de plantare, participanții s-au relaxat în caiace alături de prietenii  lor  de la Kayak Champions.

Muzica și voia bună au fost asigurate de Dj Vasile și Cati Vişinescu…!

De menționat că până la acest moment, în cadrul Campaniei ”România plantează pentru mâine”, au fost plantați în Pădurea Comunitară Cama 60.000 de puieți, urmând ca alți 100.000 să fie plantați la toamnă.

Evident că la finalul acțiunii, conform tradiției în astfel de situații,  toți cei prezenți au făcut o fotografie de grup care să rămână posterității și să amintească fiecăruia dintre participanți că au contribuit cu ceva la nașterea acestei păduri.

(Jurnal)