Dezinformare, Haos și Minciună, în ziua de Florii, la Frontiera de trecere în Bulgaria, din partea ITPF Giurgiu…

0
1305

 

(… ) polițiștii de frontieră vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor  de Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă – notau reprezentanții ITPF Giurgiu într-un comunicat remis  redacției noastre, doar cu două zile înainte de sărbătoarea Floriilor.

Mai mult de atât se preciza și faptul că, cităm: În prezent, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra timpi mari de aşteptare!

și că:

De asemenea, dacă situația o impune, vor fi folosite inclusiv stații mobile de control pentru fluidizarea traficului rutier, astfel încât, media timpilor de așteptare să se încadreze în valori normale.

De la ”maxim 45 de minute”, timp de așteptare anunțat, cei așezați la rând pentru ieșirea din țară, spre Ruse, au așteptat și o oră și un sfert, ba chiar și o oră și jumătate, fără ca cineva să reactualizeze timpii pe site-ul ITPF –ului, la frontiera Giurgiu, așa cum ni se precizează de fiecare dată.

Am văzut mulți dintre conducătorii auto, cu numere de București, care au întors pe Pod, dezgustați și isterizați de atâta așteptare și ignoranță din partea salariaților din Frontieră, făcând stânga împrejur,  înapoi spre Capitală.

Cu 50 de metri înainte de a ajunge la birourile de control ale polițiștilor de frontieră, claxoanele mașinilor celor ajunși la capătul răbdării, făceau aerul să vibreze…Un iz de încins se simțea în jur, mai ales atunci când câțiva polițiști de frontieră au făcut semn puhoiului de autoturisme să folosească doar trei sensuri , renunțând la al patrulea, de parcă cineva dorea să transforme totul într-o mare bătaie de joc!!

Un taximetrist bulgar mai avea puțin și urca pe autoturism, strigând cât îl țineau plămânii, ca polițiștii să se grăbească, să facă ceva…

Cei aflați la rând au așteptat ca și  în alte astfel de situații ca polițiștii de frontieră să iasă între rânduri și să înlesnească operațiunea de control al documentelor.

N-a fost însă deloc așa! Întrebată de ce oamenii sunt nevoiți să asiste la o astfel de lipsă de organizare, o tânără din biroul destinat controlului documentelor, a răspuns sec: ” Nu avem decât 3 calculatoare…!”

Adică din cauza asta au ajuns călătorii să aștepte ore în șir la graniță, pentru că Ministerul de Interne nu are bani să doteze frontiera de stat cu un număr mai mare de calculatoare și respectiv să angajeze un număr  suficient  de personal, fără să mai mintă jenant în comunicate despre măsurile luate  ?

Bravos națiune! Și asta se întâmplă în ciuda avalanșei de candidați ce se calcă pe picioare de fiecare dată când apar câteva posturi libere în sistem. Căci  de dotare, ce să spunem…Sunt voci care susțin că MI-ul ar fi putut găsi, doar pocnind din degete soluția de a asigura echipamentul tehnic, ”high class”, necesar instituției.

Una peste alta, de sărbătoarea Floriilor, Poliția de Frontieră Giurgiu ne-a oferit o mostră de neputință în organizare, de haos și de miciună instituționalizată, făcându-ne să dorim tot mai tare să intrăm în Schengen pentru a scăpa odată de această umilință pe care trebuie să o trăim de cele mai multe ori, atunci când  trecem frontiera în zile de sărbătoare ca cea de duminică, și de incompetența crasă a unor  polițiști de frontieră despre care am dori să știm, oare  pe ce criterii au fost  angajați…

Acum așteptăm sărbătoarea de Paște și cea de 1 Mai, promițând că vom reveni pentru a constata dacă cei aflați în duminica Floriilor, în punctul de Frontieră Giurgiu, la ieșirea din țară, și-au însușit lecția sau va trebui să fie lăsați ”corigenți…”?

(Jurnal)