„La data de 30 iunie a.c., în intervalul orar 04.00-06.00, polițiștii giurgiuveni împreună cu polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F Giurgiu, jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, reprezentanți ai Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate și reprezentanți C.P.E.C.A, cu sprijinul unui echipaj canin din cadrul D.G.P.M.B. au desfășurat o acțiune în sistem integrat, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu, având ca scop prevenirea și combaterea traficului de droguri, verificarea legalității, derulării transportului public de persoane/mărfuri în trafic internațional, la intrarea pe teritoriul României, descurajarea deținerii și transportării substanțelor stupefiante, a bunurilor și valorilor provenite din comiterea de infracțiuni.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost efectuate 30 de testări cu aparatul etilotest și 7 testări cu aparatul DrugTest.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost controlate 5 autocare destinate transportului public de persoane în trafic internațional.

Astfel de acțiuni in sistem integrat vor avea loc și în perioada următoare pentru prevenirea tuturor faptelor de natură penală!”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Jurnal)