Europarlamentarul liberal Dan Motreanu anunță că 60,7 milioane de euro vor veni de la Uniunea Europeană pentru sprijinirea întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier.

Comisia Europeană a aprobat o schema de ajutor de stat pregătită de Guvernul Nicolae Ciucă. Beneficiarii vor avea dreptul să primească ajutoare sub formă de granturi directe care vor avea o valoare limitată. Ajutorul va fi de maximum 400. 000 de euro per întreprindere și se va acorda până la 31 decembrie 2022.

Măsura face parte din pachetul de soluții pentru cetățeni și pentru economie, „Sprijin pentru România”, anunțat de premierul Nicolae Ciucă.

Sectorul transportului rutier este grav afectat de creșterea prețurilor combustibililor în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Scopul schemei este de a oferi sprijin sub formă de lichidități întreprinderilor afectate de creșterea prețurilor combustibililor, asigurând în același timp circulația neîntreruptă a mărfurilor și a persoanelor pe cale rutieră.

Comisia a constatat că schema de ajutoare a României îndeplinește condițiile prevăzute în cadrul temporar de criză.”

(Dan Motreanu)