În noaptea de 19/20 martie a.c., în intervalul orar 20:00-04:00, polițiștii Inspectoratului de Poliție județean Giurgiu, împreună cu politistii din cadrul S.R.P.T. Giurgiu si jandarmii din cadrul I.J.J. Giurgiu au desfășurat o acțiune de amploare în municipiul Giurgiu și în zona de nord a județului, pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru creșterea siguranței rutiere.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate în flagrant delict 4 infracțiuni, au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.069 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a prevederilor privind paza bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Pe linie rutieră, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.669 de lei, iar ca măsuri complementare a fost reținut 1 permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

În perioada de referință, polițiștii giurgiuveni au legitimat 366 de persoane, au verificat 258 de autovehicule ,9 societăți comerciale și 7 persoane aflate sub măsuri preventive la domiciliu .

Iată câteva din cazurile depistate în teren:

Un bărbat din municipiul Giurgiu a fost depistat pe șoseaua Ghizdarului, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea  unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Un bărbat din comuna Comana, județul Giurgiu a fost depistat în timp ce conducea un autoturism încredințat de către un bărbat din comuna Băneasa, iar in urma verificărilor constatate a reieșit faptul că bărbatul de 24 de ani, din comuna Comana, avea dreptul de a conduce suspendat. În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și încredințarea unui vehicul unei persoane ce are dreptul de conducere suspendat.

Un bărbat de 21 de ani din localitatea Mirău, județul Giurgiu, a fost depistat pe DN5 B în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

(Jurnal)