peste-1-6-kilometri-de-plase-de-pescuit-confiscate-de-politistii-de-frontiera-tulceni-19675La data de 14/15.03.2017, între orele 22.00 – 19.00, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și Secției de Poliție Rurală nr.4 Ghimpați din cadrul I.P.J. Giurgiu, au desfășurat o acțiune pe linie de piscicultură pe raza comunei Ghimpați, județul Giurgiu, pentru controlul circulației produselor piscicole pe drumurile publice.

Pe timpul acțiunii a fost depistat R. I., un bărbat de 59 ani, din municipiul București, care transporta cu autoturismul 15 kg de fitofag, fără a deține documente de proveniență.

La controlul efectuat în autoturism au fost identificate și  două  setci din fir textil, cu dimensiuni de 130 m / 2 m și 98 m / 2 m, ambele cu ochiurile de 8X8 cm.  Peștele și setcile au fost confiscate, iar autoturismul indisponibilizat.

 De precizat că doar cu câteva zile în urmă scriam despre un cetăţean din comuna Ghimpaţi care comercializa peştele prins chiar din portbagajul maşinii sale, în plin centrul localităţii.

Poliţiştii au întocmit dosar penal bucureşteanului, pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui obținute din pescuit ori produselor din pește și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit, de către persoane neautorizate, a năvoadelor, voloaceloe, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Legi aberante in tara asta frate! inteleg sa-i dai omului o amenda cat casa de mare dar nu sa-l arunci in puscarie pesntru doi pesti care oricum sunt destui in apele Batranului Continent European. Dar pentru milioanele de euro furate din fonduri europene sau nationale cam cata puscarie ar trebui sa se dea? AUD? o tara de oameni impasibili dar care toti se cred intelectuali destoinici.