A început procedura depunerii cererilor pentru ajutoarele de căldură. Cine va beneficia de ele, anul acesta…

0
186

Încă de luni, 16 octombrie, giurgiuvenii îşi pot completa şi depune cererile de acordare a ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2017-2018, anunţă Primăria Municipiului Giurgiu.

Ca şi în anii precedenţi, ajutorul se acordă persoanelor singure şi familiilor ale căror venituri nu le permit achitarea, în întregime, a cheltuielilor pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece. 

Condiţiile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, precum şi cuantumul acestora, au rămas neschimbate faţă de anul trecut. Conform legislaţiei în vigoare, beneficiari ai ajutorului pentru încălzire sunt familiile cu un venit mediu lunar, ăe membru de familie, de maxim 786 de lei, dar şi persoanele singure ale căror venit mediu lunar nu depăşeşte 1.082 de lei, iar încălzirea locuinţei se face cu energie termică în sistem centralizat.

În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană singură sau membru de familie trebuie să fie de cel mult 615 lei.

Unde se depune documentaţia

Cererile completate, însoţite de documentele care dovedesc componenţa şi veniturile familiei, pot fi depuse la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la Giurgiu Nord sau la punctul de la Cantina Socială din Tineretului.

Pentru a beneficia de aceste subvenţii începând cu luna noiembrie, documentele trebuie depuse până la data de 20 noiembrie.

Pentru iarna 2016 – 2017, la Direcţia de Asistenţă Socială Giurgiu au fost aprobate un număr de 2.328 de dosare pentru acordarea ajutoarelor de încălzire. După modalitatea de încălzire a locuinţei, situaţia s-a prezentat astfel: 981 de dosare au primit subvenţii pentru încălzirea cu agent termic furnizat în sistem centralizat, 545 pentru utilizarea gazelor naturale, 235 pentru încălzirea cu energie electrică şi 567 pentru încălzirea cu combustibili solizi (lemne şi cărbuni).

(Jurnal)