Așa cum cotidianul nostru anticipa de mai multă vreme relația parteneriatului de la Guvernare a început să scârțâie. Primul semnal al alterării parteneriatului a fost cel al trecerii unor membri PSD la  ALDE, demers care la început  a fost tratat cu aparentă ignoranță de către social democrați. Chiar și în județul Giurgiu sunt câteva cazuri de acest gen. Dar iată că liderii PSD par să se fi trezit dun letargie și să încrece să remonteze acest handicap. După ce și-au asigurat sprijinul parlamentar al UDMR și al unei părți din Grupul Minorităților Naționale, liderii social-democrați au început operațiunea de racolare ”din toate părțile” a parlamentarilor, conform știripesurse.ro. În acest sens s-a constituit la nivelul central al PSD o celulă de criză coordonată de Darius Vâlcov cu baza în sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff.

Decizia de înființare a acestei Celule îi aparține lui Liviu Dragnea care este convins că e doar o chestiune de timp până când ALDE va părăsi Coaliția din rațiuni electorale.

Social democrații sunt conștienți că după ce că au avut probleme la Legea offshore , cu siguranță disputele vor apărea și în privința altor legi importante unde cei de la ALDE, mai ales după vizitele lui Tăriceanu la Bruxelles, au devenit mai selectivi și mai nuanțați. Totodată mari probleme pot interveni la mult așteptata remaniere a Guvernului care se va face imediat după referendumul din 6-7 octombrie, când, în cazul unei remanieri a Ministrului Justiției ar putea apărea deranj mare în Coaliție

Potrivit calculelor  ”Celulei de criză” în cazul unei defecțiuni majore pesediștii s-ar putea baza liniștiți pe jumătate din efectivele ALDE, cam tot atât de la PMP și cam 30-40% din efectivele PNL. Vom vedea ce se va întâmpla și la Giurgiu unde liderul PSD, Niculae Bădălău , își va folosi cu siguranță toată abilitatea sa politică pentru a contracara migrația unor primari de comune ale județului către organizația condusă de Toma Petcu, acesta din urmă fiind cunoscut ca un maestru al persuasiunii.

(Jurnal)