Direcția Județeană pentru Agricultură Giurgiu prin Autoritatea Fitosanitară Județeană Giurgiu anunță operatorii profesioniști care derulează activități de export cu plante, produse vegetale și alte obiecte despre lansarea aplicației pentru depunerea online a solicitărilor de emitere a certificatelor fitosanitare, declară reprezentanții Autorității Fitosanitare Județene Giurgiu.

Astfel, aceștia au obligația să solicite Autorității Naționale Fitosanitare din județul în care activează despre eliberarea certificatelor fitosanitare pentru export. Aceste documente oficiale garantează că mărfurile exportate îndeplinesc exigențele fitosanitare impuse de țara importatoare.

În scopul eficientizării activității, a fost creat un sistem online, prin intermediul căruia operatorii profesioniști depun în format electronic cererile de eliberare a certificatelor fitosanitare pentru export. Astfel, toate cererile se vor depune exclusiv online, fără a mai fi nevoie să fie întocmite în format tipărit și depuse fizic.

Înregistrarea se poate face AICI: https://www.anfdf.ro/index/nou/nou.html

Aplicația se poate descărca fie pe unități PC desktop/laptop, dar și de pe terminalele mobile de tip smartphone, indiferent de sistemul de operare al acestora.

(Jurnal)