Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, nereguli privind transferul a peste 31 tone de deşeuri de plastic, care aveau ca țară de destinație România. Deşeurile au fost returnate societăţilor expeditoare.

În ziua de 11.07.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit două mijloace de transport încărcate cu deșeuri de plastic.

Cele două ansambluri rutiere erau conduse de doi cetățeni bulgari, în vârstă de 32 de ani și 57 de ani.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că în cele două mijloace de transport se aflau cantitățile de 8.810, respectiv 22.510 kilograme deşeuri de plastic, încărcate din Grecia şi aveau ca destinaţie societăți comerciale din România.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul celor două mijloace de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare”, precizează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)