Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat  că 70% dintre adulții europeni sunt în prezent complet vaccinați împotriva Covid-19.

Asta înseamnă că, la nivelul Uniunii Europene, până astăzi, peste 250 de milioane de adulți au fost imunizați cu schemă completă.

Dar pandemia nu s-a încheiat și trebuie să rămânem vigilenți. Avem nevoie ca europenii să se vaccineze în număr și mai mare. Fac un apel la toți cei care pot să se vaccineze acum pentru a preveni un nou val și noi variante ale virusului. Și trebuie să ajutăm și restul lumii să se vaccineze. În acest sens, ne vom sprijini partenerii”, a mai spus Ursula von der Leyen, într-un videoclip postat pe contul său de Twitter.

„În total, peste 256 de milioane de adulți din UE au în prezent o schemă completă de vaccinare…”

Sunt foarte mulțumită de faptul că, începând de astăzi, ne-am atins obiectivul de a vaccina 70 % din adulții din UE înainte de sfârșitul verii. Aceasta este o realizare colectivă a UE și a statelor sale membre, care demonstrează ce este posibil atunci când lucrăm împreună, cu solidaritate și în mod coordonat. Eforturile noastre de a intensifica și mai mult vaccinările în întreaga UE vor continua fără oprire. Vom continua să sprijinim în special acele state membre care încă se confruntă cu provocări. Trebuie să eliminăm decalajul în ceea ce privește imunitatea și să blocăm accesul pentru noile variante, iar ca să facem acest lucru, vaccinările trebuie să câștige cursa împotriva variantelor”, a transmis și Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Pentru a putea face singuri o comparație, vă precizăm că în România până la acest moment,  de la debutul campaniei, în total au fost vaccinați 3.378.699 de români  după cum anunță CNCAV, asta însemnând doar circa 17%!!

(Jurnal)