De la 1 septembrie se modifică modul de intrare pe teritoriul Bulgariei. Ce documente se cer? Care sunt persoanele  exceptate de la noile condiții…

0
323

În contextul Pandemiei de Covid-19. Începând cu data de 1 septembrie, Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, intră în zona galbenă, modificând o serie de condiții de acces pe teritoriul țării vecine.

Astfel, conform noilor prevederi, cetățenii români care sosesc din România (aflată în continuare în zona verde) pot intra în Bulgaria prezentând pe lângă documentele de călătorie, a unuia din următoarele documente:

  • Un certificat digital european COVID-19, care atestă vaccinarea sau un document similar care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;

  • Un certificat digital COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;

  • Un certificat digital european Covid-19 care atestă testarea sau un document similar care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19.

 Persoane exceptate:

 Printre categoriile de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Bulgaria, se află persoanele care tranzitează teritoriul acestui stat în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestei țări, precum și copiii cu vârsta de până în 12 ani.

 Mai multe informații cu privire la clasificarea statelor pe zone, respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Bulgaria din aceste state, precum și eventualele excepții de la aceste măsuri, pot fi consultate pe pagina de internet a MAE român: https://www.mae.ro/node/51904.

(Jurnal)