Partidul Național Liberal (PNL), vineri, într-un comunicat de presă remis redacției de știri Psnews.ro, i-a  cerut premierului Mihai Tudose să-i remanieze şi pe miniştrii pentru Relaţia cu Parlamentul – Viorel Ilie, Educaţiei – Liviu Pop şi Sănătăţii – Florian Bodog.

”Premierul Mihai Tudose și președintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la miezul nopții trecute una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare, comparabilă cu episodul Grindeanu, intrat în istoria ridicolului politic post-decembrist.

Partidul Național Liberal consideră actuala formulă de guvernare și-a dovedit limitele, iar dezastrul înregistrat până acum se va accentua pe fondul luptelor intestine din interiorul PSD.

(…) Somăm premierul să-și exercite prerogative funcției și să procedeze la remanierea ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, indiferent de poziția conducerii ALDE. Altfel, poveștile despre integritatea membrilor Guvernului nu sunt altceva decât vorbe goale. Menținerea sa în funcție ar fi o premieră, după ce a fost solicitată urmărirea penală și după ce PSD-ALDE a blocat deja în Senat cursul firesc al dosarului în Justiție.

În același timp, subliniem că este absolut necesară remanierea ministrului analfabet al Educației, Liviu Pop, precum și a ministrului plagiator al Sănătății, Florian Bodog, lipsit conștiință și de scrupule. Menținerea acestora în funcție, care și-au demonstrat crasa incompetență, nu arată altceva decât sfidarea sistematică la care sunt supuși zi de zi românii.

Partidul Național Liberal menține armat instrumentul moțiunii de cenzură pentru demiterea actulului Guvern, o grupare nocivă pentru România ajunsă la putere prin minciună și fraudă, care și-a trădat mandatul primit în alegeri”, se arată în comunicat.

(Jurnal)