Un lider PSD a declarat sub rezerva anonimatului pentru Evenimentul Zilei că unul dintre reproşurile pe care cei din tabăra lui Dragnea i le-ar fi făcut lui Tudose, după ce acesta din urmă a declanşat războiul cu șeful PSD (prin declaraţiile făcute luni seară la Antena 3), este că l-a promovat în Guvern pe ex-jurnalistul Felix Rache, același care i-ar fi aranjat prim-ministrului interviul de la televiziunea de știri.

„Ca și în cazul lui Mircea Geoană, care l-a promovat pe Rache în funcția de consilier personal pe vremea când era șef la PSD, numirea în aparatul de lucru al primului ministru Tudose a venit într-un plic. Ca și Tudose, Mircea Geoană este un alt lider PSD despre care s-a speculat intens că are legături periculoase și care recunoștea public aceasta, declarând că nici noi nu mai știm câți suntem. De aproape 20 de ani, Felix Rache se învârte în aceste cercuri bine organizate, servind cu credință interesul național.

Rache este jumătatea care deține acțiunile INSCOP, cunoscut institut de sondare a opiniei publice, al cărui director și acționar este absolvent al Academiei SRI și fost consilier al lui George Maior, fostul director SRI”, a afirmat liderul PSD citat de EVZ.ro.

Felix Rache este cunoscut ca nepotul soacrei lui Mircea Geoană, Margareta Costea, calitate în care se pare că îl creştea în sondajele institutului său pe contracandidatul lui Traian Băsescu de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Felix Rache este cel care i-a aranjat la repezeală premierului Tudose să se “răcorească” luni seara la Antena 3, după ce acesta a avut sâmbăta trecută seara o discuție telefonică mai mult decât aprinsă cu Liviu Dragnea, în care s-au rostit cuvinte care ar face hârtia să roșească. Așa că tabăra lui Dragnea îl vrea dus pe fostul jurnalist din guvern. Și are și argumente.

De ce ar trebui să cadă capul lui Rache?

”Doar naivii își pot închipui că promovarea lui Felix Rache de la nivelul unui crainic tv la demnitatea publică de consilier personal al primului ministru Mihai Tudose ar fi avut de-a face cu talentele sale literare. Mihai Tudose nu l-a uns pe Rache drept consilier personal pentru că era un eminent om de presă, un intelectual fin sau poate un partener bun de șah. Apariția neașteptată și nedorită a acestui personaj în Executiv are de-a face cu  faptul că ambii, premier și consilier, se supun cu respect ordinelor.  

Ca și în cazul lui Mircea Geoană, care l-a promovat pe Rache în funcția de consilier personal pe vremea când era șef la PSD, numirea în aparatul de lucru al primului ministru Tudose a venit într-un plic. Ca și Tudose, Mircea Geoană este un alt lider PSD despre care s-a speculat intens că are legături periculoase și care recunoștea public aceasta, declarând că nici noi nu mai știm câți suntem. De  aproape 20 de ani, Felix Rache se învârte în aceste cercuri bine organizate, servind cu credință interesul național”, ne-a declarat un lider PSD.

Acelaşi lider PSD ne-a atras atenţia, în contextul în care scandalul dintre Tudose şi Dragnea a pornit de la un sondaj de opinie, asupra unui alt amănunt din biografia personală a actualului consilier de stat: “Rache este jumătatea care deține acțiunile INSCOP, cunoscut institut de sondare a opiniei publice, al cărui director și acționar este absolvent al Academiei SRI și fost consilier al lui George Maior, fostul director SRI”.

Lui Tudose i s-a strigat că “promovarea lui Rache a devenit de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar  explozivă pentru Guvernul României”.

(Jurnal)