56 de cazuri noi de coronavirus la nivelul județului Giurgiu în ultimele 24 de ore

0
127

                                                                                                              Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 13.11.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 1013 (dintre care 56 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 908;

  • în carantină la domiciliu – 607 persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 84 de persoane;

  • în izolare la domiciliu – 515

Până în prezent, au fost testate 43.275 de persoane, dintre care 100 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 33 au fost teste RT-PCR, iar 67 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 03.10.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 80, respectiv 81 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

La data de 06.10.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, a fost înregistrat 1 deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 48 de ani, care prezenta comorbidităţi şi nu era vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2.

La data de 11.11.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 62, 68 respectiv 82 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

La data de 12.11.2021, a fost înregistrat 1 deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 61 de ani, care prezenta comorbidităţi şi nu era vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesul s-a produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 305.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)