Razie a polițiștilor giurgiuveni, ieri, până spre miezul nopții…

0
286
Politisti si trupe speciale de interventie ale ministerului Afacerilor Interne (MAI) au participat la o razie desfasurata in periferia Timisoarei, urmarind impunerea respectarii ordonantelor militare privind limitarea infectarii populatiei cu noul coronavirus COVID-19, vineri 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii. DANI AMARIEI / MEDIAFAX FOTO

La data de 12 noiembrie , începânc cu ora 16:00 și până la miezul nopții , ora 24:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul secțiilor de poliție rurală, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Giurgiu au desfășurat o  ”razie” în județul Giurgiu, cu scopul  verificării modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2, dar și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc, prevenirea faptelor cu violență și respectarea legislației la regimul rutier.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.765 de lei, dintre care 51 la O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 13 la Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 30 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 610 persoane, controlate 288 de autovehicule și 51 de mijloace de transport în comun, fiind verificate 46 de societăți comerciale și reținute 7 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

După cum ne-au precizat în comunicatul lor, polițiștii giurgiuveni vor acționa în continuare în vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul Sars-Cov-2, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

(Jurnal)