Directorul Teatrului ”Tudor Vianu”, Cosmin Crețu a lansat o provocare: ”Care este starea actuală a culturii în județul Giurgiu…!”

1
271
cosmin-cretuMiercuri, 15 februarie, la inițiativa directorului Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, actorul Cosmin Crețu, s-a desfăsurat un colocviu cu tema „Starea actuală a culturii în judeţul Giurgiu şi orientări de viitor”.
Evenimentul i-a reunit, la aceeaşi masă, pe reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Giurgiu şi pe cei ai instituţiilor de cultură subordonate.
Au participat prefectul Lavinia Crişu, vicepreşedintele CJ Giurgiu, Lucian Corozel, viceprimarul Ion Dragomir, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale, Carmen Peţanca, managerul Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu”, Ionuţ Gheorghe, cel al Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu”, Dan Mucenic, directorul Centrului Cultural „Ion Vinea”,  Virgil Peţanca.
De asemenea, au fost prezenți : consilierul local Ilie Clement, preşedinte al Comisiei de cultură din cadrul CL, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gigi Oprişan, oameni de cultură şi jurnalişti locali.
Părerea mea este ca trebuie sa fim extrem de agresivi în oferta. Simplul fapt ca oferim actul de cultura nu cred că mai este suficient. Trebuie să vedem ce putem face pentru ca cei de afara sa înteleagă ca actul cultural reprezinta singura alternativa în acest oraș, a declarat Cosmin Cretu.
În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre problemele întâmpinate în desfăşurarea activităţii culturale, precum cele de natură financiară ori cele legate de „mentalităţi” sau de o cooperare nu foarte strânsă între unele dintre instituţiile de cultură giurgiuvene. De asemenea, au fost propuse şi soluţii pentru ca actul de cultură să fie captivant pentru cât mai mulţi giurgiuveni.
Principala soluție asupra careia participantii au căzut de acord a fost ca institutiile culturale, atât cele municipale, cât si cele judetene, sa colaboreze mai strâns pentru a crește valoarea actului cultural.
Totodata, prefectul Lavinia Crisu si consilierul județean Lucian Corozel și-au manifestat aprecierea față de activitatea de pâna acum a institutiilor de cultura din Giurgiu si au subliniat  faptul că se fac eforturi pentru a se sustine cât mai mult activitătile cultural artistice de orice gen.
(Teodora Nicolau)

1 COMENTARIU

  1. Ăștia parca ieri s-au mutat in Giurgiu… Pai cultura în orașul ăsta mort este la pământ din cauza lor, adică și din cauza lor, a celor care acum dezbat penibil care este situația. Situația este că nu reușim să păstrăm oameni de calitate în oraș, toți pleacă de silă și indignare și evident lipsa unor perspective, totul mulțumită celor ce au administrat cultura locala in ultimii 27 de ani.