Toți românii cu vârstă peste 18 ani pot participa la cel mai amplu proiect național de evaluare anuală a consumului personal de alcool și de prevenire a consumului riscant. Acest proiect revine în 2021, la a doua ediție, sub titulatura „Săptămâna Națională a Testării Consumului Personal de Alcool” derulat de (ALIAT), având ca parteneri principali Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), proiectul se va desfășura între 5 și 11 iulie 2021 online, pe platforma www.saptamanaaudit.ro.

Săptămâna Națională a Testării Consumului Personal de Alcool, un proiect amplu de screening la nivel național aduce informații valoroase pentru înțelegerea și combaterea consumului riscant de alcool în România, prin programe de prevenire. Totodată, proiectul vine în sprijinul oricărui roman care dorește să-și evalueze într-un mod rapid, științific și confidențial consumul de alcool, oferindu-le celor care completează chestionarul posibilitatea de a descoperi din timp dacă se afla la risc.

Chestionarul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și utilizat în peste 190 de țări din lume, fiind cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea timpurie a unui consum riscant.

Proiect este susținut de HEINEKEN România, partener ALIAT de peste 12 ani în programul Alcohelp de promovare a consumului responsabil de alcool.

(Jurnal)