37 tone deșeuri din plastic transportate ilegal din Grecia, oprite la P.T.F. Giurgiu

0
230

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale specifice efectuate asupra a două ansambluri rutiere, cantitatea de 36.970 kilograme deșeuri din plastic, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente complete de transfer, conform prevederile legale în vigoare.

În data de 18.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 54, respectiv 59 de ani. Aceștia transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că deșeurile, în cantitate totală de 36.970 kilograme, au fost încărcate din Grecia, ambele având ca destinație aceeași  societate comercială din țara noastră, iar documentele de transfer prezentate de către șoferi erau incomplete.

În acest context, autoritățile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru cele două mijloace de transport, în cauză deșeurile au fost returnate societății expeditoare.

ma verificărilor efectuate, s-a stabilit că deșeurile, în cantitate totală de 36.970 kilograme, au fost încărcate din Grecia, ambele având ca destinație aceeași  societate comercială din țara noastră, iar documentele de transfer prezentate de către șoferi erau incomplete.

În acest context, autoritățile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru cele două mijloace de transport, în cauză deșeurile au fost returnate societății expeditoare.” – precizează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)