Doi cetăţeni sirieni, ascunşi în compartimentul marfă al unui ansamblu  rutier, printre anvelope, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, încercând astfel să intre ilegal în România.

În ziua de 18.08.2021, în jurul orei 18.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean bulgar, în vârstă de 61 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope încărcate din Turcia pentru o societate din Slovacia.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontiera au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul asigurator al acesteia, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului. Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse două persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt doi tineri din Siria, în vârstă de 23 de ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Germania.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi tineri palestinieni au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”- comunică Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)