Pandemia a continuat să influențeze planurile de vacanță ale românilor. 42% dintre aceștia își aleg destinația în funcție de restricțiile anti-COVID, iar alți 30% s-au vaccinat special pentru a putea călători, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs.

„Anul trecut, planurile de vacanță ale româniloe au fost extrem de  influențate de măsurile de protecție anti-COVID. Astfel, 39% dintre aceștia au decis să rămână acasă, inclusiv în perioada concediului de odihnă și doar 8% au reușit să își organizeze vacanțe în afara țării”, conform unui sondaj realizat pe platforma de recrutare online BestJobs.

Odată cu relaxarea măsurilor anti-COVID, tot mai mulți angajați își fac planuri de călătorie pentru concediul din acest an, iar 42% dintre aceștia își aleg destinația de vacanță în funcție de restricțiile din țara de destinație.

Totodată, 57% declară că s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, iar dintre aceștia, 30% declară că au făcut acest pas doar pentru a fi eligibili să ajungă la destinația de vacanță dorită, ceilalți 70% spunând că s-ar fi vaccinat oricum.

Până în prezent, 54% dintre angajații români și-au făcut deja planuri concrete de concediu, în timp ce 15% declară că nu își vor lua vacanța în această vară. Dintre cei care au de gând să se bucure de zilele libere, 42% preferă să și le petreacă în țară, 18% au de gând să își împartă zilele libere între vizitarea țării și destinații externe, iar 12% își plănuiesc concediul de odihnă exclusiv în afara țării.

Același studiu a arătat că 80% dintre respondenți nu vor participa la niciun festival de muzică sau concert care presupune o adunare mare de oameni. Mai mult de un sfert (26%) declară că nu s-ar simți în siguranță să participe nici dacă toți participanții ar fi vaccinați. Părerea nu este împărtășită de 38% dintre cei chestionați care consideră că este în regulă să se organizeze astfel de evenimente atâta vreme cât cei prezenți sunt cu toții vaccinați, iar alți 37% spun că ar participa fără să țină cont dacă ceilalți sunt sau nu sunt vaccinați.

Sondajul a fost efectuat de BestJobs în perioada 23 iunie 2021 – 07 iulie 2021 pe un eșantion de 1.113 utilizatori de internet din Romania.

(Jurnal)