Direcţia Generală de Paşapoarte a anunțat prelungirea programului de lucru în perioada de vară, pentru a preveni aglomerările.

Astfel, în perioada 15 iunie- 13 septembrie 2021, la nivelul serviciilor publice comunitare de paşapoarte, activitatea de lucru cu publicul se desfăşoară în intervalul orar 8.00-20.00.

Direcția Generală de Pașapoarte informează cetățenii că cererile pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice/temporare se depun personal, în ţară, la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul afişat atât pe site- ul Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea „Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte”), cât şi pe site-urile instituţiilor prefectului, preponderent în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

Datele de contact ale Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Giurgiu sunt următoarele: B- dul 1907, nr. 3-5, Giurgiu
TELEFON: (0246)217.733 / (0246)207.286
FAX: (0246)213.078
e-mail: pasapoarte@prefecturagiurgiu.ro
pagina web: www.gr.prefectura.mai.gov.ro

Totodată, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a pașapoartelor, a fost redusă perioada de timp alocată unei programări online, de la 10 minute la 7 minute. În scopul evitării supraaglomerării și așteptării suplimentare în spațiile destinate publicului, recomandăm persoanelor programate să respecte atât ora de programare, cât și măsurile de protecție igienico-sanitare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 (în special distanțarea fizică și portul măștii de protecție)” – anunță Direcția Generală de Pașapoarte.

De asemenea, în situaţia în care doritorii nu au efectuat o programare prealabilă, serviciile publice comunitare de paşapoarte analizează posibilitatea primirii cererii de eliberare a documentului de călătorie, doar în cazul în care nu există intervale orare neacoperite de programări.

(Jurnal)