Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu-Măgurele – judeţul Teleorman au descoperit în bagajele personale ale unui cetățean român 250 de cartuşe, calibrul 9 mm, cu vârf de plastic, nedeclarate la controlul de frontieră.

În data de 07.05.2019, în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu-MăgureleI.T.P.F Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră cetățeanul român T.I., în vârstă de 25 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajul personal al bărbatului, 250 de cartușe, calibru 9 mm, cu vârf de plastic, pentru care nu a putut prezenta documentele legale privind deținerarea și introducerea în țară.

Cetățeanul român a declarat faptul că a achiziționat cartușele din Bulgaria și nu cunoștea faptul că este necesară o autorizaţie pentru procurarea şi deţinerea acestora.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea în vederea confiscării muniției, iar în cauză au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342, alin. 1 din C.P., precum şi de ”contrabandă calificată”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 271, din Legea 86/2006, privind Codul Vamal.