Data de 9 Mai este o zi de bucurie pentru români din trei motive: este Ziua Europei, Ziua Independenţei şi sărbătorea Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.

În această zi mai multe state  puneau bazele  procesului de construcţie a unei noi Europe, deşi iniţial era vorba doar despre o uniune economică între cele mai puternice state din Europa, Franţa şi Germania, această structură  devenind în timp o uniune în drepturi, în libertăţi şi în simţiri.

Cu acest prilej deputatul giurgiuvean, Alexandru Andrei punctează pe fecebook-ul personal semnificația acestei zile pentru România și pentru români.

    Data de 9 mai este o zi specială, este ziua în care sărbătorim, alături de milioane de alţi europeni, Ziua Europei. Şi, chiar dacă sunt voci care se ridică acum împotriva UE, nu trebuie sa uit[m că apartenența României la UE a reprezentat și trebuie să reprezinte în continuare o oportunitate, dar și o garanție a dezvoltării și afirmării țării noastre. Și tot astăzi, noi, românii, mai avem o sărbătoare: este Ziua Independenței, anul acesta marcând 142 de ani de la proclamarea independenței României. 
Cea de-a treia semnificație a acestei zile este legată de cea mai mare conflagrație mondială, la 9 mai 1945 sfârşindu-se cel de-al doilea război mondial.
Așadar, „La mulți ani, Europa!”, „La mulți ani, români”!
 

  

 

 

 

 

 

 

Ne alăturăm și noi deputatului giurgiuvean cu precizarea că pentru a marca Ziua Europei, instituțiile UE își deschid, an de an,  porțile pentru public la începutul lunii mai, la Bruxelles și la Strasbourg. Birourile locale ale UE din Europa și din întreaga lume organizează în această zi diverse activități și evenimente, pentru toate vârstele.

Astfel, mii de cetățeni participă în această zi la vizite, dezbateri, concerte și alte evenimente, pentru a sărbători Ziua Europei și pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu UE, Ziua Europei fiind unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.

(Jurnal)