Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urmă unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 10.000 de kilograme de deșeuri din sticlă, pentru care șoferul nu a putut prezența documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

„În cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un șofer român în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din sticlă. Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu”, a transmis, luni, Poliția de Frontieră.

În urmă verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că auto marfarul transporta cantitatea de 10.000 de kilograme deșeuri din sticlă.

Acestea erau încărcate din Grecia și aveau că destinație, o societate comercială situată pe teritoriul României, în județul Călărași.

Pentru întreagă încărcătură transportată, șoferul auto marfarului a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

(Jurnal)